Indiase Catering "Navaneetham"

Leer met onze workshops de Indiase cultuur of geniet lekker van Indiaas eten in Heiloo en omstreken!

Workshops

We geven op aanvraag ook workshops. Een kookworkshop kan op iedere gewenste locatie; in de bedrijfskantine, thuis of in de achtertuin, plaats vinden. Een kookworkshop is zeer geschikt als bedrijfs- of afdelingsuitje, teambuilding, vrijgezellenfeest of gewoon met een groep vrienden of vriendinnen of met je familie gezellig koken. Hierbij kom ik bij u langs, met alle "speciale" ingrediënten die het eten zoveel karakter geven. Het blijft echter niet bij eten alleen. De Indiase cultuur heeft zoveel meer te bieden!

Denk aan: kookworkshop, ayurvedisch kookworkshop, henna tattoo workshop, Sari draperenworkshop of een workshop speciaal voor en met uw kinderen. Hieronder zijn enkele van de vele mogelijkheden weergegeven. Bel of mail ons voor de mogelijkheden.

U kunt bij ons een workshop volgen in onze aparte cateringkeuken in een klein groepje van 3 of 4 personen in de ochtend van 09:30 tot 12:30 uur of gewoon bij u thuis of op het werk.

Wist u dat:

- gemberwortel stimuleert de spijsvertering, goed voor de darmflora, helpt om giftige stoffen te neutraliseren.

- kaneel heeft een antiseptische werking. Is goed bij verkoudheid en keelproblemen.

- soja is bron van fyto-oestrogenen, kanker remmende eigenschappen heeft.

Wat is Ayurvedisch koken?

De Indiase keuken is grotendeels vegetarisch en in onze kookworkshop wordt ook aandacht besteed aan ayurvedische koken.

Ayurvedische richtlijnen hebben veel gemeen met de richtlijnen zoals we die kennen van de hedendaagse voedingsleer: veel lichaamsbeweging, minder zoet, minder vet en zout eten, aandacht besteden aan het eten van voedsel etc. Een gezonde, vitale geest is van belang voor een gezond lichaam en geest.

Tijdens het Ayurvedische koken gebruikt men zoveel mogelijk verse ingrediënten zoals: groente, fruit, granen, peulvruchten, noten, melk, rijst, honing en uitéénlopende kruiden. Als men éénmaal heeft geleerd Ayurvedisch te koken, dan ervaart men dat het een gevarieerde, gebalanceerde en gezonde manier is van koken en eten.

Het gaat om:
* koken met volwaardige ingrediënten
* voeding bereiden die bijdraagt aan het behouden of herstellen van jouw lichamelijk en geestelijk evenwicht
* een uitgebalanceerde maaltijd koken waarin alle smaken vertegenwoordigd zijn: zoet, zout, zuur, bitter, scherp en wrang
* bewust met voedsel omgaan en je bewust zijn wat voedsel met je kan doen

Kortom: EEN FEEST VOOR LICHAAM EN GEEST!

Workshop 1

Ayurvedisch vegetarish

Munt-koriander chutney
Roerbak aubergine met tofu
Dal curry met spinazie
Basmati rijst

€ 25,- per persoon

Workshop 2

Kipgerecht

Basmati rijst met rozijnen
Authentieke Indiase kip curry
Roerbak sperziebonen
Indiase komkommer salade

€ 30,- per persoon

Workshop 3

Visgerecht

Nasi lemak (kokosrijst)
Makreel sambal
Gebakken makreel in Indiase kruiden
Roerbak spitskool
Indiase komkommer salade

€ 35,- per persoon

Workshop 4

Hapjes en snacks
(keuze uit drie gerechten)

Curry puff
Achu murukku
Vadai
Halwa
Rava upma
Kueh dadar

€ 25,- per persoon

Aanvraag offerte

Zo spoedig mogelijk na aanvraag van een offerte ontvangt u een deze per email. Indien u de offerte accepteert, ontvangt u twee weken vóór de workshop de factuur, welke één week voor de workshop betaald dient te zijn. U kunt een offerte aanvragen via ons webformulier, vermeldt dan graag de volgende informatie melden: naam bedrijf, contactpersoon, telefoonnummer, e-mailadres, adres, aantal personen en wat voor soort workshop u wenst.